FI AVA, FI AVA-h Tronic Camilka "Milka"
s. 24.1.2006
Lonkat A/A
Kyynäret 0/0
Polvet 0/0
Olkanivelet ja selkä kuvattu terveiksi 2010
CEA, TNS, CL geneettisesti normaali
Silmät terveet 2/2011, myös gonioskopia joka normaali
Purenta normaali, kaksi hammaspuutosta: p2

Milka KoiraNetissä
Milka on epäilemättä Elämäni koira. Helpompaa, tasapainoisempaa, ja samalla toimivampaa harrastuskoiraa en olisi voinut toivoa. Milka on saalisviettinen, taistelutahtoinen, miellyttämishaluinen ja erittäin ihmisrakas narttu. Nopeasti laumoittuva, mutta oman arvonsa tunteva. Koiran- ja kissanlukutaito Milkalla on ollut aina hyvä. Milkalle on ollut helppo opettaa asioita, ja se tekee töitä aina minulle, ja moottoria riittää. Milka on ollut ensimmäinen kisakoirani agilityssa, ja olen ollut äärettömän tyytyväinen siihen, mitä ollaan saavutettu yhdessä. Siitäkin huolimatta että sille ei ole koskaan oikeastaan opetettu esteitä/ohjauksia, ja ohjaustyylinikin on matkan varrella muuttunut lukuisia kertoja. Milkan kanssa on vain alettu tekemään, ja se on kiltisti aina yrittänyt suoriutua siitä, mitä kunakin päivänä olen kullakin ohjauksella yrittänyt viestittää :) Milka on Suomen Agilityvalio, Hyppyvalio, ja olemme nyt ehtineet SM-kisoihin ja MM-karsintoihin sen kanssa kahdesti. Suurin saavutuksemme agilityn saralla on varmasti karsinnoissa 2012, jolloin teimme 5 ehjää rataa, hylkäytymättä kertaakaan. Virheet olivat marginaalisia. Sen kanssa on vain niin helppoa mennä, tietää että se antaa minulle aina kaikkensa, ja tekee juuri niin kuin näytän.

Lampailla Milkan kanssa on käyty muutamana kesänä sen verran, että typy syttyi hommaan, ja oppi hieman hakemaan, kuljettamaan ja pitämään lampaita kasassa. Parhaimmillaan lampaita treeneissä on ollut 70. Pokkaa sillä hommaan olisi, ahtaat tilat eivät tuota ongelmia, mutta lampailla eläinsilmä kaipaisi paljon harjoitusta, että sillä voisi paimentaa "oikeasti". Milka menee lähes aina liian lähelle lampaita, mikä tuottaa minulle jonkin verran haasteita ja mustelmia… ;P

Kotioloissa Milka on helppo, ja huomaamaton. Milka juttelee kotiin tullessani hauskasti jolisemalla, ja nuttuaa pehmoleluaan paimenkoirien tyyliin hyvän mielen hetkinään. Milka on ollut mukana töissä ja matkoillani paljon, päivystämässä uutena vuotena suuren kaupungin keskustassa jne.. se rauhoittuu paikkaan kuin paikkaan, on kyllä niin helppo kuin koira voi vain olla. Mitään paimenkoirille tyypillisiä kotkotuksia sillä ei ole koskaan ollut.

Milkalla on kaksi pentuetta. Ensimmäisessä pentueessa pennut ovat äärettömän säpäköitä harrastuskoiria, ilman että hermot vuotaisivat. Kiihkeitä, saalisviettisiä ja sosiaalisia. Parannettavaa tästä pentueesta… muutamat minun makuuni välistä hieman liian herkkiä. Toisen pentueen pennut ovat kiihkeitä, vilkkaita, saalisviettisiä ja sosiaalisia., tätä kirjoittaessa toki vielä kovin nuoria.