Johan On Draivi "Lex"
s. 5.8.2013
Silmät terveet 9/13
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Olkanivelet OK
Selkä VA0 (normaali) / LTV0 (normaali)
Hammaspuutoksia, normaali purenta
Om. Kati Kahri, Seinäjoki

Lex koiranetissä
Lex 1v omistajan sanoin:

Lexin kanssa harrastetaan pk-hakua ja tokoa. Lexistä tulee ensimmäisenä mieleen vakavaluonteisuus. Se suhtautuu asioihin (etenkin ruokaan) ja maailmaan vakavalla mielellä, mikä ei kuitenkaan ole mitenkään negatiivinen asia vaan vain luonteenpiirre. Lex on todella sopeutuvainen ja sen kanssa voi mennä ihan mihin vaan ongelmitta, uudessa paikassa se osaa nukahtaa nopeasti ja on mahtava matkakumppani. Se ottaa kaiken ja kaikki (ihmiset ja koirat) vastaan luottavaisesti.

Lex palkkautuu erinomaisesti leluilla ja nameilla, mutta lelu vie ehdottomasti voiton. Motivaatio tekemiseen koiralla on kohdallaan ja erityisesti vauhtiliikkeet on sen juttu. Ruutuunmeno on opittu vain näyttämällä ruudun paikka sille ihan muutamalla toistolla ja merkille meno on helppo juttu. Ohjatussa noudossa ollaan alkeissa, mutta myös sen alkeissa koira keskittyy ja kuuntelee ohjausta erinomaisesti. Sillä on älyttömän hyvät hermot ja nimenomaisesti sen keskittymiskyky tekee sen koulutuksesta mukavaa. Lex ei ole häiriöherkkä, mutta näin nuorena reagoi kyllä erityisesti teräviin ääniin esimerkiksi treenikentällä. Ampumista sen kanssa on kuunneltu tottiskentällä ja ampumiseen se myös reagoi, mutta ei osoita minkäänlaista arkuutta. Liika silmän käyttö tai mikään kyttääminen ei myöskään ole ongelma Lexin kanssa.

Hakumetsässä Lex vaikuttaa lupaavalta. Se palkkautuu siellä erityisesti lelusta. Ihmiset ovat Lexin mielestä ihan ok, mutta ei mikään huippujuttu, eikä silittely sitä kiinnosta kuin kotona väsyneenä. Haussa vauhtiin vaikuttaa selkeästi se, kuinka haastava harjoitus koiralle on. Se on miettijätyyppi ja epävarmoissa tilanteissa miettii tekemäänsä, jolloin vauhti hidastuu. Lex ei siis ole mikään päätön kaahottaja.