FI AVA Johan On Nollapeli "Jenga"
s. 17.5.2009
Lonkat B/B
Kyynärät 0/0
Polvet 0/0
Silmät terveet 7/12
Olkanivelet ja selkä kuvattu terveeksi 2010
Purenta normaali
CEA DNA normaali vanhempien geenitestien perusteella
CL DNA negatiivinen
Om. Tiiu Toijala, Kouvola

Jenga KoiraNetissä


Jenga on saalisviettinen, kiihkeä ja taistelutahtoinen narttu. Pehmeä, miellyttämishaluinen, mutta todella viettikova. Ikuinen opportunisti, peräänantamaton, leikkisä, erittäin lapsirakas. Vilkas, mutta kotona kainaloinen. Jenga on yksi positiivisimmista ja huumorintajuisimmista koirista joita olen tavannut. Kiihkeydestään huolimatta rauhallinen kentän laidalla, ja pystyy rentoutumaan ja nukkumaan häkissään kisapaikan hälyssä. Jenga on sosiaalinen, se sopeutuu helposti eri laumoihin ja kotioloihin.

Jengan kanssa harrastetaan pääasiassa agilitya, jossa se kilpailee kolmoisluokassa. Lajissa sillä on kaksi agility- ja hyppysertiä. Agilityssä Jenga on eteenpäin pyrkivä, estehakuinen ja irtoava koira. Jarruttamisen opetuksessa on saanut tehdä töitä, mutta siinä onnistuessani Jenga kääntyy hyvin ja pienellä. Paimennukseen Jenga on sytytetty, mutta harmillisesti ajanpuutteeni vuoksi laji on nyt jäänyt täysin. Tokoja tehty lähinnä omaksi huviksi.

Jengalle paras palkka on ehdottomasti leikki. Pidän sen taistelu- ja leikkityylistä kovasti. Palkaksi ja vireensäätelyyn tokossa sopivat Jengalle kuivanappulat myös vallan mainiosti. Laji kuin laji, Jenga tekee aina kaiken täysillä, toistoista ja palkasta huolimatta.

Pikkupennusta asti olen ihaillut Jengassa sen kehonhallintaa. Rajusta, kuluttavasta ja tapahtumarikkaasta liikkumistyylistään huolimatta se ei ole ollut jumissa juuri koskaan. Kropanhallinnasta tai muusta johtuvaa; Jenga on täysin alustavarma koira.

Jengan viettikovuus, ja kiihkeys asettivat minulle omat haasteensa kun se oli pieni. Vähitellen kun ne oikeat nappulat ovat alkaneet löytymään on siitä kuoriutunut sellainen harrastuspakkaus, josta saa olla joka päivä kiitollinen; tällaista koiraa ei välttämättä tule vastaan ihan heti uudestaan.

.Videoita Jengasta:

TOKO alo
Lappeenranta 2.3.2013
Imatra 4.11.2012
Juhannuskisat 2012