POHJ TVA FI TVA SE TVA NO TVA Johan On Kärkikarvaaja "Focus"
s. 17.5.2009
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Polvet 0/0
Silmät terveet
Purenta normaali
Kivekset normaalit
Olkanivelet ja selkä kuvattu terveeksi 2010
CEA DNA normaali vanhempien geenitestien perusteella
Om. Maija Piiroinen, Joensuu

Focus KoiraNetissä
Focus on ollut pienestä saakka yksi helpoimmista koirista, joita olen koskaan tavannut eikä sen kanssa asioita ole koskaan tarvinnut vääntää rautalangasta. Focus on ollut ihan pienestä saakka hyvin keskittymiskykyinen ja leikkisä eläin, jonka kanssa harrastaminen on ollut aina suorastaan nautinnollista. Focus rakastaa leikkimistä yli kaiken ja leikki onkin sille ehdottomasti paras palkka. Motivoimiseen emme ole koskaan joutuneet uhraamaan treeneistä aikaa, sillä Focus on ollut aina hyvin motivoitunut työmyyrä, joka aina haluaa vain miellyttää ohjaajaansa parhaan osaamisensa mukaan sekä tietysti leikkiä. Huonoja päiviä sillä ei ole koskaan.

Huonoja puolia Focuksessa on pienehkö koko (50 cm) sekä nuorempana huono ruokahalu (ainoastaan treeneissä), mikäli Focus oli harjoituksissa päässyt jo ”pallon makuun”. Jos leluja taas ei ollut tarjolla, kävivät makupalatkin palkkana. Kumma kyllä ruokahalu on parantunut koko ajan iän myötä ja nykyisin sitä voi kuvata ahneeksi myös treeneissä. Kotona Focus on hyvin huomaamaton ja hiljainen koira, joka kestää erinomaisesti myös tekemättömyyttä.

Focuksen kanssa harrastellaan tokoa ( ja myös vähän agilityä), missä se on osoittautunut nopeaksi ja innokkaaksi harrastuskaveriksi. Innokkuudestaan huolimatta se ei kuitenkaan koskaan ääntele eikä sooloile omiaan, vaan on hyvin kiltti ja kuuliainen koira. Focus pitää kovasti ihmisistä ja rapsutukset ovatkin heti pallon jälkeen parhainta antia elämässä. Toisista koirista se ei ole ollut oikeastaan koskaan erityisemmin kiinnostunut, mikä on tehnyt treeni- ja kisatilanteet (sekä arkielämän) sen kanssa varsin helpoksi.


Videoita Focuksesta:

VOI 9.10.2011
Seuraa Luoksetulo Kaukokäskyt

EVL 25.8.2012
Ruutu

EVL 15.12.2012
Luoksetulo ja ruutu Seuraa ja zeta Metallinouto

Kaukokäskyt Tunnistusnouto